Logó
Képzések

Segítség Classbox, osztályfőnök lettem!!!

Virtuális osztálytér, avagy a Classbox, mint XXI. századi pedagógusbarát alkalmazás
Elérhető pontok: 145 pont

A leckék elvégzését követően 115 pont szerezhető meg, valamint a kurzus teljesítésével további 30 pont érehető el!

A kurzusról

Szeretettel köszöntelek online tanfolyamomon, ahol segítő kezet nyújtva szeretnélek megismertetni a Classbox virtuális közösségi osztálytérkészítő alkalmazással.

Gyakorló pedagógusként jómagam is szembesültem és nap mint nap szembesülök azzal, hogy tanítványaink, a Z generáció tagjai sokkal gyorsabban alkalmazkodnak a felgyorsult technikai világunkhoz. Nekünk pedig nincs választásunk, fejlődnünk kell!

Ez pedig együtt pillanatok alatt sikerülhet, függetlenül attól, hogy kezdő, vagy haladó géphasználó vagy. Kezdjük talán azzal, hogy a Classbox magyar nyelvű alkalmazása segítségével játékossá, élvezetesessé tesszük a pedagógiai munka sokak számára macerás dokumentációs részét, majd folytassuk azzal, hogy közösséggé formáljuk sokszínű osztályunk, gyermekcsoportunk tagjait és tesszük ezt játszi könnyedséggel. Ami talán csak hab a tortán, hogy a szülők és a pedagógusok megelégedésére káros tartalmaktól és reklámoktól mentesen, sőt ingyenesen.

Figyelem, ez a tevékenység veszélyes: Bárki könnyedén megfertőződik és digitális pedagógussá, osztályfőnökké válik és ehhez csupán ezt a 7 egyszerű, rövidke fejezetet kell megismernie, valamint a leckék végén található gyakorlati feladattal próbára is teheti új ismereteit. Nos, nézzük is ezt a virtuális étlapot: Az első lecke villámgyors regisztrációját követően a második leckében összeállítjuk virtuális osztályteredet és a tagok meghívása, regisztrációja után máris elkönyvelheted sikereidet, diákjaid elismerő mosolyát. És ez a magabiztosságod nőttön nő, mikor a harmadik és negyedik leckében a mindennapi híreket 2 perc alatt megoszthatod diákjaiddal még akkor is, amikor ők a tanítás végén a szélrózsa minden irányába távoztak. Sőt felejtsd el a macerás adattárolást is: az osztályodról készült képeket, videókat képes leszel az alkalmazás segítségével itt tárolni, diákjaid és szüleik örömére közkinccsé tenni. Ha az ötödik fejezetben meglátod a jópofa bonbonokat, már röpködnek is az ötleteid, hogyan lehetne ezt a hétköznapokban értékelésre használni. 

A hatodik fejezetben pedig megmutatom azt, hogyan is könnyítsd meg a tanult tananyag alkalmazását, illetve olyan oktatást segítő alkalmazások kincsesbányáját fedezzük fel, mellyel diákjaid ismereteit bővítheted, vagy csak gyakoroltathatod az elsajátítandó tananyagot. A hetedik fejezet lesz a krémek krémje, hiszen itt olyan praktikus apróságokkal ismerkedsz, meg, amelyek élvezeti értéke már valóban túlmutat egy egyszerű alkalmazáson.

Mindekit megnyugtatnék: A labirintus egyirányú :)

Ehhez kívánok sok sikert és mosolyteli, könnyed felfedezést!