Logó
Képzések

Quizlet - Dobjuk fel a nyelvórát!

Egy lehetséges megoldás a szótanulás - és tanulóink - ösztönzésére
Elérhető pontok: 277 pont

A leckék elvégzését követően 247 pont szerezhető meg, valamint a kurzus teljesítésével további 30 pont érehető el!

A kurzusról

Ebben a kurzusban elsajátíthatod, hogyan készíts digitális segédanyagokat a szótanuláshoz a Quizlet oldalon. A fiókod létrehozásától kezdve, a saját anyagok készítésén keresztül egészen azok órai és órán kívüli felhasználásáig végigvesszük a teendőket lépésről lépésre.

Az első fejezetben személyesen üdvözöllek, majd rövid betekintést nyerhetsz a kurzus felépítésébe. Az ezt követő fejezet leckéi már saját fiókod létrehozásával, ezt követően pedig a weboldal eléd táruló felületével, a rendszerezési lehetőségekkel az osztályok, mappák létrehozásán keresztül ismertetlek meg. A harmadik fejezetben megtudhatod, mire jók a kártyacsomagok, hogyan kereshetsz és használhatsz fel már kész anyagokat. Ezután megmutatom, milyen könnyedén hozhatod létre saját – tanulóidra szabott – anyagodat. Arra is kitérünk majd, mi módon oszthatod meg tanítványaiddal. A következő fejezetben az ábrák felcímkézési lehetőségeivel és a hozzájuk kapcsolódó feladatokkal ismertetlek meg. Az utolsó előtti fejezet a Quizlet tanórai – és tanórán kívüli – felhasználási lehetőségeit mutatja be. Megtudhatod, hogyan teheted játékosabbá az órát, hogyan motiválhatod tanulóidat, miként érheted el, hogy akár a buszon utazva is szavakat tanuljanak és ismételjenek. Végezetül azt is megmutatom, mi módon vonhatod be diákjaidat a munkába, bizonyos szintig delegálva nekik az órai felkészülést. A záró fejezet arra ösztönöz majd, hogy oszd meg a kurzus során készített anyagodat, illetve légy adaptív: te magad is keress felhasználási lehetőségeket a saját oktató-nevelő munkád fényében.

A kurzus során mindvégig arra kérlek majd, hogy velem együtt haladj. A tanfolyam anyagához csatolt ellenőrzőlista segíthet, vezérfonalat adhat a teendők követéséhez.